24 de març del 2010

REVIEW 6X09: “AB AETERNO”


Bufff… “Ab aeterno” centrado en Richard (también en Jacob y Anti –Jacob), con el flashback De Mr Alpert y sin la máldita realidad alternativa…AWSOME!!! Me ha pasado en un suspiro, cuándo he visto el LOST final he mirado el reloj pensando “Ya? No puede ser!!!”.

Primera imagen con Jacob pidiendo a Ilana que mantenga a salvo a los últimos 6 candidatos. Esto es lo que nos espera durante casi todo el capitulo, información más o menos ya intuida o conocida, pero no totalmente confirmada. Cuándo no sepa que hacer debe preguntar a Ricardus…

Flashback: El inicio “canario” ha sido algo forzado, pero necesario para sentar las bases de porque Richard acaba en el Black Rock (Ya lo decía mi madre, saber inglés abre muchas puertas…). Descubrimos que fue un Tsunami lo que destruyó la estatua y llevó el Black Rock al medio de la isla (pero no era de dia cuando lo  vieron en “The incident”?). 
Muerto el capitán Hanso los esclavos son ejecutados uno por uno hasta que le llega el turno a Ricardo, justo entonces llega Smokey para salvarle la vida, escanearlo y encontrar sus debilidades (Asumo que no lo mata porque cree que es Ricardo es manipulable y le encuentra un punto débil, por eso no mató a Locke y si mató a Eko, que dijo no arrepentirse de nada antes de ser asesinado). Smokey se le aparece como Isabella para manipularlo en su propio beneficio (Puede Smokey aparecer como cuerpos de gente que nunca ha estado en la isla?)
Cuando esperábamos que apareciera Jacob… Surprise! Anti-Jacob, aprovechando las creencias religiosas de Ricardo lo manda a matar a Jacob (Es la misma daga que tenía Dogen? Podía realmente Richard matar a Jacob? ) 
Como ya sabíamos este le convence de pasarse al lado de la luz, y le  -nos- explica que es la isla: Una prisión donde mantiene encerrado a Smokey (Alias maldad, oscuridad, demonio…) para evitar que se extienda por todo el mundo. La conversación acaba con Richard inmortal y intermediario de Jacob.
Me parece importante que Jacob le diga que no puede devolverle a Isabella, ya que podemos deducir que Flocke tampoco puede traer de nuevo a Nadia (miente más que habla) y rompe con la idea que una victoria del Flocke Team y la no aparción de Jacob nos llevaría a los Flashsideway (Entonces que coño son?).
Sorprende lo comprensivo que es Smokey  cuándo Richard le lleva la piedra  blanca (segurametne ya no puede matarlo porque Jacob lo ha tocado), y le dice que si cambia de opinión le estará esperando (El hecho que la piedra sea propiedad AJ significa que la lista de la Cueva es suya?)

De vuelta a la isla,  Richard no da la respuesta que Ilana esperaba: Están todos muertos y la isla es el infierno! (Tenía razón Anthony Cooper?) por un momento me ha hecho dudar y me he acojonado (Nunca me gustó esa idea, la encontraba demasiado básica), hasta que nos damos cuenta que lo dice por su enorme decepción con Jacob y ha decidido, finalmente, aceptar  la oferta de AJ .Mientras, vemos a Hurley hablar en castellano con un fantasma (Debo reconocer que en ese momento no he pensado en Isabella) y a Jack queriendo estar en todas, como siempre.
Cuando Richard está a punto de caer en el lado oscuro aparece el gran Hurley (aquí si me di cuenta ya…pardillo!) enviado por Isabella que le da un mensaje clarissimo "She said you have to stop the man in black. You have to stop him from leaving the island. 'Cause if you don't... Todos nos vamos al infierno" (Cómo podrá detenerlo?), el hecho que solo la vea Hugo me hace creer que se trata de la verdadera Isabella en esta ocasión.

Para acabar otra gran escena entre Jacob y AJ, con un dialogo donde ninguna frase tiene desperdicio, aunque me quedo con una “ Well, then I'll kill them too”. Queda claro que Richard tenía razón y Flocke quiere matar a todos los candidatos, por lo tanto ya sabemos quién es el bueno y quién el malo en esta historia y que lado deben escoger nuestros losties para sobrevivir (Que mala pinta tienen Sawyer, Jin y Kate…)

PD: Sigo sin saber dónde colocar a Widmore en esta historia…
.

17 de març del 2010

REVIEW 6X08: “RECON”


Donat que el capítol es centra en el meu personatge preferit (els que em coneixeu sabeu perquè) era impossible que no m’agradés, per tan avui sóc totalment subjectiu a l’alça. Capítol de nou amb essència de primera temporada, diàlegs brillants, irònics i amb dobles sentits, grans silencis, i centrat en els personatges.
 
El Flashsideway ha estat entretingut, poder el que mes m'ha agradat. Sawyer com a “Cup” no acaba de ser creïble, però sí ho es quan ens diuen que l’únic motiu pel que es va fer policia es buscar l’assassí dels seus pares i matar-lo (Preguntes: El pare de Locke es l’assassí però Locke no ho sap? Quan diu que decideix ser poli i no criminal es la seva redempció? Perque no arresta Kate a l'aeroport?).
Miles parlant Sawyer en aquest tó ha estat, com a mínim, xocant. Sawyer també ha tingut una reacció estranya al veure’s al mirall… més enllà de trencar-lo (Jeje…m’ha encantat, jo també en vaig trencar algun quan era més jove.Un moment més que m’identifico amb ell)


M’han sorprès amb l’aparició final de Kate… la veritat es que esperava que contactessin d’alguna manera que els pogués donar un futur junts en aquesta realitat, i la forma que s’han trobat ho fa molt difícil. Això sí, l'hi ha dedicat un "Son of a bitch" amb tot el afecte del món. Espero que o acabi amb la blondie.

A l’illa la gran sorpresa, almenys per mi, es veure que Widmore no està del costat de Flocke (Recordem que tampoc està del bàndol de Bram i Ilana), i per tant hi ha tres equips diferents a l’illa, tot i que probablement els grups de Widmore i Jack acabin unint-se per fer front al mateix enemic (Charles i Ben junts? WTF!).
Per un moment he cregut que James era sincer fent el tracte amb Widmore... m'ha enganyat. Ens ha de preocupar que tenen en aquella habitació del Sub? o la pregunta correcta es qui?

La part de Kate, Flocke i Claire també l’he trobat coherent. Cada vegada sembla més que Flocke no es tant dolent com se’ns a dit (Tots els dialegs on ha intervingut han sigut genials: "Nobody is perfect"), començo a creure que es sincer ( "I'm the smoke thing")i diu la veritat als nostres losties, però segur que la propera setmana Ricardus em farà canviar d’opinió. Dubtes: perque volia que Ben anés a la Hydra si segurament ja sabia que Widmore estava allà? Enviar Sawyer era una proba per veure si podia confiar en ell?
També dona a entendre que Claire no està “contaminada”, només boja, i donat que els del temple no ressuciten, podem descartar el tema zombis (a l’espera que passa amb Sayid)

Sawyer segueix sent fidel a si mateix, i tornar aplicar la tàctica que li va funcionar a la primera temporada per fer-se amb les armes desprès d’enfrontar a Jack i Locke. Recordeu? New Sheriff and Sawyer rules again? No crec que aquest cop li sigui tan fàcil. No només es preocupa de si mateix, sinó que en el tracte amb Widmore protegeix als seus amics, i també es preocupa pel destí de Sun, Miles i Hurley...en el fons es bona persona!!

Sawyer & Kate: Sempre he defensat que son la millor parella, la que més química té ( i ella es la que està més bona, així que la vull amb el meu lostie preferit), m’agrada veure’ls junts en pantalla
M’agradat veure'l a les gàbies amb el vestit de la Freckles a les mans, recordant el que van passar junts i, sobretot, el final del capítol amb ells dos parlant al costat del foc (“You and me are getting the hell off this island”). En el fons sóc un sentimental!
Lamentablement no crec que sigui tan fàcil fer-se amb el Sub i escapar de l’illa. Portarà un manual d’instruccions millor que el que porten els avions?  Que passarà quan es trobin amb el grup de Hurley, Miles, Jack, etc.. i els vegin de l’altre banda? 


Buff.. Quin merdé!!!
.

10 de març del 2010

REVIEW 6X07: “DR. LINUS”

Aquells que valoren els capítols en funció de les respostes que donen estaran descontents. Per mi ha sigut un capítol grandiós. Poder perquè m’encanta Benjamin Linus i ell ha sigut el protagonista absolut, poder per l’aparició de Richard Alpert, poder per les contínues connexions entre ambdues històries (el primer cop que es veuen tan clarament), poder pel cliffhanger final (tampoc molt sorprenent, ja que el nom de l’actor surt als crèdits a l’inici del capítol) poder perquè es un capítol que té tots els elements que ens van captivar a la primera temporada (el retrobament a la platja amb la música de fons, per exemple) o, segurament, per tot això en conjunt.
En aquest cas les dues històries que veiem de Benjamin Linus tenen un punt final comú, la redempció. Quan ha de perdre la decisió que marcarà el seu futur decideix, en ambdues, la que sembla millor, la que el fa ser més bona persona (o poder a l’illa te algun motiu ocult?). A l’illa renuncia a retornar a una posició dominant i ser el Boss de l’illa a canvi de quedar-se al bàndol dels “bons”. Al Flashsideway renuncia al poder a canvi del futur d’una aluman brillant.


Han donat respostes?. Sabem que Ilana està a l’illa per protegir els candidats de Jacob, sembla que Widmore estarà del costat de Flocke (tot i que aquí podem tenir sorpresa), es confirma que Richard va arribar com esclau al Black Rock, Jack torna a agafar el paper de líder del Jacob Team, i els bàndols estan gairebé totalment definits (Esperant que fan Jin, Kate i Sawyer)


El Flashsideway (sense dubte el millor vist fins ara) a tingut moments brillants lligats al que hem vist a l’illa durant tota la sèrie: Locke incitant Ben a pendre el poder al Director del col·legi, la relació fraternal entre Ben i Alex,  La capacitat de Ben per utilitzar tots el recursos per aconseguir el seu objectiu, o l'historia de Napoleon (o era Ben?) a l’illa d’Elba (o era l'illaels losties?), però el mes impactant d’aquesta línia temporal ha sigut la conversa entre Benjamin i Roger Linus. Han estat a l’illa!!! Quan van sortir-ne? Perquè Ben va voler marxar?



La història del grup de Ben i Ilana ha tingut també grans moments: La conversa entre Lapidus i Ben amb el silenci final que ho diu tot, L’aparició de Flocke i, per sobre de tot, el trobament de Ben i Ilana a la selva. Un altre gran discurs  (i van…) i el “I’ll have you” d'Ilana a Ben desprès que aquest hagi assolit la redempció definitiva (Sembla que finalment, Jacob estava equivocat amb ell, tot i que ha hagut d’esperar a ser assassinat abans de descobrir-ho). Dubtes: Realment Jacob esperava que Ben no el matés? O esperava no equivocar-se i que Ben no marxés amb Flocke finalment tal com a succeït? D’on surten els sis candidats que Ilana ha de protegir? (Jack, Sawyer, Hurley, Kwon, Sayid? Kate? Lapidus? Ben?)


Però on se’ns plantegen més noves preguntes es en el retrobament entre Richard Alpert, Jack i Hurley. Richard diu que no envelleix perquè Jacob el va tocar i li va donar aquest “gift”… ergo, tots els que van ser tocats per Jacob tenen aquest do? O a cada un li va donar un de diferent? Va tocar Jacob a Ben abans que el matés? Això el converteix, de nou, en candidat?  


I encara més preguntes: Com ha trobat l'illa Widmore? Venen amb ell Eloise o Desmond? … on cony es Sawyer? A Dharmaville esperant Widmore i cia? Segur que ens ho explicaran la propera setmana...

4 de març del 2010

REVIEW 6X06: “SUNDOWN”


Ha arribat el dia que inicia definitivament la guerra entre els dos bàndols, i ho ha fet en un altre molt bon capítol.

Flashsideway: Aquí m’han descol·locat, comentava la setmana pesada que semblava que era una realitat on tots eren feliços i trobaven la redempció… doncs bé, Sayid segueix sense poder ser feliç amb Nadia, i desprès de tot el capítol lluitant entre ser o no ser un assassí, es veu “obligat” a matar de nou. Hem de reconèixer que, si enlloc de servir-los ara, haguessin ensenyat això la primera temporada, ens estarien agradant (Cliffhanger amb Jin a la nevera de Keamy?), però a aquestes alçades no li acabem de trobar sentit.


Illa: Comencem amb  Dogen donant respostes a Sayid i a nosaltres. Ens confirma que Flocke es el dolent (de moment donem aquesta versió per bona, oi?) i ens explica perquè utilitza la màquina. Desprès tenen una lluita que se m’ha fet moolt llarga i que acaba en no res (amb la pilota de baseball a terra i Sayid desterrat) L’entrada de Claire ens dona els primers interrogants (Perquè la fan presonera? Perquè no la maten?) 
Tinc la sensació que Dogen vol enviar un dels candidats “purs” a matar Flocke (Segueixo pensant que son els únics que poden fer-ho), però al no trobar-ne cap  es veu obligat a enviar Sayid. Tinc dubtes sobre si Dogen es conscient que l’iraquià no pot matar Flocke, o si aquest no pot fer-ho per estar “infectat” o per tenir una ànima fosca. Poder només aquells que tenen una ànima pura poden matar AntiJacob i només els que la tenen fosca, com Ben, podien matar Jacob. 
De l’apunyalament crec que el més important es que el ganivet no té sang quan Flocke se’l treu i que aquest diu tenir la capacitat de donar-li el que vulgui a canvi dels seus serveis… Pot fer canviar la historia i retornar-los enrere en el temps sense haver de passar per l’illa?
Em costa creure que deixin entrar Sayid al temple i dir el que li doni la gana, i que Claire no intenti matar a Kate desprès que li diu que ha estat criant Aaron. En quan a la conversa Sayid – Dogen, no només ens explica com arriba Dogen a l’illa, sinó que podem veure com Jacob no es tan bo i també manipula la gent en benefici propi (Xantatge emocional idèntic al de Ben a Juliet quan Ben era malíísiiimo, i treballava per Jacob). 
Haig de reconèixer que creia que a l’illa la lluita interna de Sayid es decantaria del costat del bé, però queda clar que per moltes oportunitats i línies temporals que hi hagi, Sayid sempre serà un assassí (He recordat a Sawyer explicant a Kate perquè Sayid havia reviscut “Es un torturador iraquià que dispara a nens, com no ha de tenir una segona oportunitat en un lloc com aquest?” quanta raó tenia..). 
Noves preguntes: Dogen, Lennon i companyia estan definitivament morts o seran reclamats? (Espero no tornar-los a veure) Perquè era Dogen qui mantenia fora Flocke? (almenys això dóna sentit a que Claire no fes un forat a la cendra  i Flocke entrés)


 Veig coherent que Ben, Ilana i companyia puguin arribar al temple, ja que ella sembla saber moltes coses (Perquè només pregunta on son Ford, Shepard i Reyes?) i ell era el líder dels Others i per tan coneix el lloc, per això sap anar a la piscina, on pot veure que Sayid ja no es recuperable. També haurà sabut trobar una sortida abans que arribés Smokey. Aquest a arrasat amb tot i tothom, i ens ha donat un final de capítol espectacular, semblants al s de la primera temporada. Silencis, música i imatges que parlen per si soles. El capítol acaba amb “El lado Oscuro” començant el seu camí, amb Sayid i Claire reclutats, Sawyer presumiblement esperant a Dharmaville bevent whisky, i Kate… What about Kate? Ella està acollonida pel que està veient, però no sembla que a Flocke tampoc li faci gràcia tenir-la allà. Pot ser una infiltrada i començar a fer entrar en raó a Sawyer quan es retrobin?


Això cada cop té mes bona pinta, i les posicions de cada un es van aclarint, quedem pendents de veure com Jack i Hurley s’ajunten al grup de Ben i Ilana, que faran Sawyer i Kate, de quina banda està Widmore (Si realment es ell qui arriba a l’illa) i on son Richard i Jin


Espero que Claire i Sayid no siguin zombis, i simplement siguin persones amb una ànima fosca (Sayid des que va néixer i Claire per les mentides que li ha explicat Flocke). Recordem que Dogen diu a Sayid que Claire està confosa, no infectada, i que Ben (suposadament a passat pel mateix), tot i ser molt “fosc” durant la seva vida, sempre s’ha comportat com una persona normal (?). 


Que llarga es farà la setmana esperant al “Dr Linus”…