Texto en castellano
Quan el PP va assolir la majoria absoluta, va despertar una part d’Espanya que ha anat obrint les diferencies amb Catalunya.
Els darrers episòdis han estat la sentencia de l’Estatut o la intervenció de la defensora del poble, que ho te molt clar: per ser coherent amb la sentencia del TC ha de defensar el poble espanyol… tot i que això suposi anar en contra del català… aquí es on hem arribat, i no sembla que hi pugui haver marxa enrere.
Desprès de gairebé 300 anys, Espanya segueix sense escoltar als catalans, i els catalans seguim volent la nostra pròpia identitat
Quan el PP va assolir la majoria absoluta, va despertar una part d’Espanya que ha anat obrint les diferencies amb Catalunya.
Els darrers episòdis han estat la sentencia de l’Estatut o la intervenció de la defensora del poble, que ho te molt clar: per ser coherent amb la sentencia del TC ha de defensar el poble espanyol… tot i que això suposi anar en contra del català… aquí es on hem arribat, i no sembla que hi pugui haver marxa enrere.
Desprès de gairebé 300 anys, Espanya segueix sense escoltar als catalans, i els catalans seguim volent la nostra pròpia identitat
Fins ara l'independentisme català s’alimentava d'idees identitàries (romanticisme, sentiment, historia, orgull per mantenir una identitat pròpia que va poder sobreviure al franquisme, …). Ara s’hi ha sumat veure la clara desafecció per part de l’estat en vers Catalunya i, per sobre de tot, motius econòmics. Aquesta es la clau per la que l'independentisme creix actualment, L’economia.
Esgotats els camins democràtics per assolir més competències, eliminada l'opció del federalisme, veient que dins del marc estatal no hi cap un referèndum d’autodeterminació de forma legal, quin camí ens queda als catalans? Doncs,un cop el Tribunal Internacional de Justícia afirmés que una declaració unilateral d'independència, (feta sense acord amb l'altre estat) pot ser legal, l'única via possible es seguir el camí que va seguir Kosovë per marxar de Sèrbia.
Que cal per això? Una majoria parlamentària que sigui prou valenta per declarar la independència de Catalunya i, posteriorment, convocar un referèndum que ho validi davant els estats de l'UE (recordem que Espanya es l’únic estat de l'UE que no ha reconegut la independència de Kosovë)En cas de victoria del Sí el Parlament hauria d’esdevenir Parlament Constituent i redactar una Cconstitució Catalana, per posteriorment dissoldre’s i convocar les primeres eleccions post-independencia.
Seria possible una victòria del Sí en un referèndum en aquesta situació? Doncs caldria veure les explicacions d'uns i altres en el seu moment, Però crec que gent que se sent espanyola probablement votaria a favor de la independència, si els hi planteges ¿vols viure pitjor i seguir transferint diners a l'estat espanyol per motius identitàris o prefereixes viure millor en una Catalunya independent? La resposta crec que es clara, sempre i quan vingues acompanyada de de respecte a tothom (Hauríem de seguir sent una societat bilingüe, sense perseguir el castellà per revenges del passat.)
Es possible un parlament que s’atreveixi a fer aquest pas? En la darrera legislatura ha quedat clar que el PSC prioritza Espanya a Catalunya, de manera que CiU es qui hauria de liderar aquest camí. Artur Mas sembla que cada cop va més en aquesta direcció, tot i que encara li falta donar algunes passes més per saber si s’hi atrevirà a plantejar-ho de cara a la legislatura que ha de començar al 2014
El fet que hi hagi tres partits sobiranistes a les properes eleccions no pot ser positiu, dividirà el vot, provocant en certa manera unes primàries per saber si el líder sobiranista pot ser o no Joan Laporta. Comença malament, ja que ha donat la sensació que el seu ego personal es el que ha evitat la suma amb Rcat, i els seus draps bruts a Can Barça no li sumen vots precisament. Tot i així en ell es veu algú que no s’arrugarà mai i que farà el que calgui per arribar a l'objectiu marcat. Per l’ altra banda, caldrà veure com sortirà ERC d’aquest catastròfic segon tri-partit, i si Puigcercòs ha sortit prou viu per ser ell qui ens porti per aquest camí.
PD: Aprofitant que les eleccions coincideixen amb un Barça- Madrid, tinc una darrera reflexió. Mai hauria votat Laporta per president del Barça, però poder, algun dia no gaire llunyà, el votaré per president de la Generalitat… Com està el País!!!
9 comentaris:
Hombre, no creo que la cosa esté tan mal como la pintas y que sea irreversible. En todo caso lo que cuentas parece más ciencia ficción que otra cosa.
Si Laporta es quién tiene que acabar liderando el movimiento catalanista es que estáis realmente muy jodidos.
Quasi totalment d'acord.
No em sembla que convergència estigui donant passes cap enlloc més que cap a la via morta de l'autonomisme.
Això del concert econòmic és una presa de pel indignant: per aconsseguir-ho calen 2/3 del congrés dels diputats, disoldre'l, convocar eleccions generals, i un refrèndum a tota espanya.
Per assolir la independència només calen 68 parlamentaris catalans.
En Laporta serà com sigui, pero per ara és el lider més sòlid i l'únic que ha tingut pebrots de presentar-se a unes primàries.
tots intentaran enfonsar-lo, però està per veure si se'n sortiran.
a més va am en López Tena, que és un crack i cap d'ells necessita la política per viure.
Cyberconan,
Catalunya es como una mujer maltratada, llega un momento en que decide separarse de su marido,y ese momento parece que está llegando. La única via legal que nos queda es la que expongo en este post.
Pere,
Crec que CiU i Artur Mas haurien de presentar un projecte a mig termini (8 anys) amb un full de ruta ben marcat. Els 68 parlamentaris catalanistes son impossibles si CiU no s'implica.
Vas anar ahir a l'acte de Solidaritat Catalana? Hi volia ...anar però em vaig despistar...
Hi vaig anar. els discurs és sòlid i convincent. No tiren del catalanisme tronat de barretina i espardenya de pagès.
1. Independència: només amb el 20.000 milions d'€ que en manguen cada any seriem el quart país d'europa, i no com ara, que (dins d'espanya) anem per darrera de Ceuta i Melilla) 2. Democràcia interna: Els integrants de les llistes els posen les bases, no la cúpula del partit a dit.
Per a mi això és el mes important, si compares la qualitat del parlamentaris de la primera legislatura amb els actuals al•lucines. ara el parlament està poblat de mediocres que l'únic mèrit que tenen es lo "llepes" i "trepes" que han estat dins dels seus partits. Aquests mediocres viuen de la política, i faran el que calgui per mantenir la poltrona, els interessos dels ciutadans els importen un rave.
Els 68 parlamentaris son impossibles si hi ha independentistes que voten a CiU, i el rotllo aquest del "peix al cove" i el concert econòmic.
Totalment d'acord. El dilema, donat que la majoria parlamentària independentista la veig utòpica d'aquí a 2 mesos, és quin escenari polític ens convé.
El que sigui capaç d'explicar als catalans que aquest parlament es una farsa que no decideix sobre res que no estigui tutelat per madrid. de manera que ciu s'hagi de decantar clarament.
Hola,
Tema complejo, soluciones complejas. Demasiado. Desencantado, asqueado de demasiadas cosas, la verdad es que lo más preocupante es que la situación se está tensando en exceso por los dos lados. Y me da miedo.
Hace tiempo que ya no sólo no creo (en genérico) en el político sino que las ideas han pasado a un segundo plano. Para mí sólo valen la pena los valores así que independencia o no para mí no es el debate. Me da igual vivir en un país, en una autonomia, en un estado federal, en una comarca, en una vegueria... lo que quiero es vivir. Y vivir bien; que los que mandan (y cobran un pastón de la leche por ello) se lo ganen como yo me lo gano. Es simple pero no sencillo.
¿La independencia es mejor económicamente? No tengo ni idea, no puedo opinar pero tengo claro que cualquier estudio que se haga es irreal y está instrumentalizado y se usaría sin explicar la letra pequeña. De un lado y otro, ¡eh! No sé si multinacionales, inversores, mano de obra... se dejarán la pasta en un entorno político diferente. No sé si ayudas europeas, estatales que se reciben seguirían; no sé si aquí la gente es mejor simplemente porque es de aquí se llama Bofarull y no García y le gusta Manel y no Los del Rio.
Por desconfianza de 'per se' no me fío ni lo que dicen desde fuera de mi casa (léase medios madrileños) pero tampoco lo que se vende de aquí de España. No me creo nada porque sé que todo está demasiado intoxicado. Hay demasiadas trincheras. Eso sí, sé que algunas ideas de que la gestión de Madrid impide hacer cosas contrasta con que algunas que ya se llevan desde aquí y que me afectan por ser prácticas (léase la creación de plazas de guardería) son deficientes. No tengo garantías de que algo que se gestione a 30 kilómetros de mi casa se haga mejor que a 650.Aquí tenemos Millets como un poco más allá hay Gil, Camps o quien sea. Los ladrones no saben de geografía y hay incompetentes en cualquier despacho con una placa que pone 'Director General, 'Asesor' (o cualquier cargo).
Me preocupa que salgamos a la calle para quejarnos de algo como lo del TC pero estemos sedados ante algo que nos afecta mucho más en el día a día, como la reforma laboral y el recorte de derechos. Soy más de hacer la revolución del pan que del hecho identitario.
Lo que me preocupa más quizás de todo es que alguien me quiera imponer lo que siento. Que por no ser independentista, del Barça (¿por cierto en que Liga jugaría en una Catalunya independiente?) o de una forma determinada me sienta inferior a alguien, no sea buen catalán o algo parecido. Supongo que es una mezcla de demasiadas cosas que chocan en una situación que, como ponía al inicio de este comentario, es demasiado compleja.
PD. Independientemente del tostón que he puesto el post mola porque es valiente y pone encima de la mesa cosas que están a flor de piel. Eso sí, Laporta no por favor.
Hola,
Tema complejo, soluciones complejas. Demasiado. Desencantado, asqueado de demasiadas cosas, la verdad es que lo más preocupante es que la situación se está tensando en exceso por los dos lados. Y me da miedo.
Hace tiempo que ya no sólo no creo (en genérico) en el político sino que las ideas han pasado a un segundo plano. Para mí sólo valen la pena los valores así que independencia o no para mí no es el debate. Me da igual vivir en un país, en una autonomia, en un estado federal, en una comarca, en una vegueria... lo que quiero es vivir. Y vivir bien; que los que mandan (y cobran un pastón de la leche por ello) se lo ganen como yo me lo gano. Es simple pero no sencillo.
¿La independencia es mejor económicamente? No tengo ni idea, no puedo opinar pero tengo claro que cualquier estudio que se haga es irreal y está instrumentalizado y se usaría sin explicar la letra pequeña. De un lado y otro, ¡eh! No sé si multinacionales, inversores, mano de obra... se dejarán la pasta en un entorno político diferente. No sé si ayudas europeas, estatales que se reciben seguirían; no sé si aquí la gente es mejor simplemente porque es de aquí se llama Bofarull y no García y le gusta Manel y no Los del Rio.
Por desconfianza de 'per se' no me fío ni lo que dicen desde fuera de mi casa (léase medios madrileños) pero tampoco lo que se vende de aquí de España. No me creo nada porque sé que todo está demasiado intoxicado. Hay demasiadas trincheras. Eso sí, sé que algunas ideas de que la gestión de Madrid impide hacer cosas contrasta con que algunas que ya se llevan desde aquí y que me afectan por ser prácticas (léase la creación de plazas de guardería) son deficientes. No tengo garantías de que algo que se gestione a 30 kilómetros de mi casa se haga mejor que a 650.Aquí tenemos Millets como un poco más allá hay Gil, Camps o quien sea. Los ladrones no saben de geografía y hay incompetentes en cualquier despacho con una placa que pone 'Director General, 'Asesor' (o cualquier cargo).
Me preocupa que salgamos a la calle para quejarnos de algo como lo del TC pero estemos sedados ante algo que nos afecta mucho más en el día a día, como la reforma laboral y el recorte de derechos. Soy más de hacer la revolución del pan que del hecho identitario.
Lo que me preocupa más quizás de todo es que alguien me quiera imponer lo que siento. Que por no ser independentista, del Barça (¿por cierto en que Liga jugaría en una Catalunya independiente?) o de una forma determinada me sienta inferior a alguien, no sea buen catalán o algo parecido. Supongo que es una mezcla de demasiadas cosas que chocan en una situación que, como ponía al inicio de este comentario, es demasiado compleja.
PD. Independientemente del tostón que he puesto el post mola porque es valiente y pone encima de la mesa cosas que están a flor de piel. Eso sí, Laporta no por favor.
Quería dejar el comentario pero me ha salido un error por demasiado extenso.
He creado un post en el blog POST DATA. Para los comentarios seguimos el hilo de ERSJO para no liarnos.
Un saludo a todos
Publica un comentari a l'entrada