14 de novembre del 2008

Avui refunden el capitalisme...

.
Sembla que l’economia es troba en un moment interessant on l'equilibri de forces està a punt de trencar-se cap una banda o un altre: Neoliberals contra neoconservadors, o el que és el mateix, regulació contra lliure mercat, representats respectivament per l'UE i els USA.
Pendent de veure si Obama (el que s’ha finançat la campanya amb donatius particulars i donarà un nou rumb al món… amb Hillary de secretaria d’estat???) no pasa els USA al "lado oscuro"

Però no ens enganyem, el principal motiu d’aquesta reunió és augmentar l’ego de l’abanderat de la refundació del capitalisme i la regulació dels mercats: Nicolas Sarkozy, que està convençut que els causants de tots els problemes son els nord americans, i que ell passarà a la historia com el líder que va fer que l'UE lideres el canvi i la salvació econòmica global
I que dir del seu dofí i eternament Fidel i agraït ZP… Aprofitarà per carregar contra el neoliberalisme i defensar el seu ideari polític (en té?). ZP, el més intel·ligent de tots, l’únic que té un sistema financer que no es veu afectat però que ha finançat amb diners públics. ZP , aquell nen convidat a una festa perquè insisteix en anar, però que ningú volia, i que sempre queda aïllat i a qui ningú fa cas.

A l’altra banda Georghe Bush ho té clar “la resposta no es reinventar el sistema”, i els punts sobre els que vol central a reunió em semblen molt assenyats, començant per entendre els motius de la crisis global.

Aquí el podem ajudar, ja que a hores d’ara tots sabem que el problema prové dels ninjas nordamèricans i de la desregualció dels sistema financer i hipotecari nordamericà, i que si allà haguessin fet el mateix que aquí, ara el món sería un “remanzo de paz”, oi que sí ZP,oi Sarkozy?
Si Alan Greenspan no hagués baixat el tipus d’interès i el sistema financer nordamericà (el mes regulat dels USA) no hagués permès les hipoteques subprime als NINJAS, si els bancs no haguessin creat entitats financeres de capital risc que van vendre paquets d’hipoteques (Primes i subprimes juntes) per finançar-se, si ….

En resum, tot es culpa dels nord americans, i mes concretament de Greenspan (ja està jubilat) i Bush (li queden dos mesos), per tant, ara que Obama i Sarkozy lideraran el món, amb l'ajuda inestimable de ZP, Solbes i De La Vega ja estic molt tranquil. Sobretot desprès de l'última gran demostració d'inteligencia per part de la Vicepresident “España va ala cumbre porque es la 8ª economía del mundo, lo que demuestra que nos encontramos entre las diez primeras potencias económicas del mundo”
M’ha recordat un porter de discoteca quan arribes amb un col·lega a altes hores de la nit, no hi ha ningú més a la porta i et diu “Sou dos?”

Que facin el que vulguin, però que s’assegurin que l’euribor no torni a pujar…

1 comentari:

Unknown ha dit...

Benvingut a la blogosfera Xevi!

M'alegra llegir que hi ha més gent rebel, més que res perquè jo últimament també vaig contra tot.

Sobre el que dius en el post, jo també estic més tranquil des que vaig sentir les conclusions de la cimera: fum, fum, fum.