10 de març del 2010

REVIEW 6X07: “DR. LINUS”

Aquells que valoren els capítols en funció de les respostes que donen estaran descontents. Per mi ha sigut un capítol grandiós. Poder perquè m’encanta Benjamin Linus i ell ha sigut el protagonista absolut, poder per l’aparició de Richard Alpert, poder per les contínues connexions entre ambdues històries (el primer cop que es veuen tan clarament), poder pel cliffhanger final (tampoc molt sorprenent, ja que el nom de l’actor surt als crèdits a l’inici del capítol) poder perquè es un capítol que té tots els elements que ens van captivar a la primera temporada (el retrobament a la platja amb la música de fons, per exemple) o, segurament, per tot això en conjunt.
En aquest cas les dues històries que veiem de Benjamin Linus tenen un punt final comú, la redempció. Quan ha de perdre la decisió que marcarà el seu futur decideix, en ambdues, la que sembla millor, la que el fa ser més bona persona (o poder a l’illa te algun motiu ocult?). A l’illa renuncia a retornar a una posició dominant i ser el Boss de l’illa a canvi de quedar-se al bàndol dels “bons”. Al Flashsideway renuncia al poder a canvi del futur d’una aluman brillant.


Han donat respostes?. Sabem que Ilana està a l’illa per protegir els candidats de Jacob, sembla que Widmore estarà del costat de Flocke (tot i que aquí podem tenir sorpresa), es confirma que Richard va arribar com esclau al Black Rock, Jack torna a agafar el paper de líder del Jacob Team, i els bàndols estan gairebé totalment definits (Esperant que fan Jin, Kate i Sawyer)


El Flashsideway (sense dubte el millor vist fins ara) a tingut moments brillants lligats al que hem vist a l’illa durant tota la sèrie: Locke incitant Ben a pendre el poder al Director del col·legi, la relació fraternal entre Ben i Alex,  La capacitat de Ben per utilitzar tots el recursos per aconseguir el seu objectiu, o l'historia de Napoleon (o era Ben?) a l’illa d’Elba (o era l'illaels losties?), però el mes impactant d’aquesta línia temporal ha sigut la conversa entre Benjamin i Roger Linus. Han estat a l’illa!!! Quan van sortir-ne? Perquè Ben va voler marxar?



La història del grup de Ben i Ilana ha tingut també grans moments: La conversa entre Lapidus i Ben amb el silenci final que ho diu tot, L’aparició de Flocke i, per sobre de tot, el trobament de Ben i Ilana a la selva. Un altre gran discurs  (i van…) i el “I’ll have you” d'Ilana a Ben desprès que aquest hagi assolit la redempció definitiva (Sembla que finalment, Jacob estava equivocat amb ell, tot i que ha hagut d’esperar a ser assassinat abans de descobrir-ho). Dubtes: Realment Jacob esperava que Ben no el matés? O esperava no equivocar-se i que Ben no marxés amb Flocke finalment tal com a succeït? D’on surten els sis candidats que Ilana ha de protegir? (Jack, Sawyer, Hurley, Kwon, Sayid? Kate? Lapidus? Ben?)


Però on se’ns plantegen més noves preguntes es en el retrobament entre Richard Alpert, Jack i Hurley. Richard diu que no envelleix perquè Jacob el va tocar i li va donar aquest “gift”… ergo, tots els que van ser tocats per Jacob tenen aquest do? O a cada un li va donar un de diferent? Va tocar Jacob a Ben abans que el matés? Això el converteix, de nou, en candidat?  


I encara més preguntes: Com ha trobat l'illa Widmore? Venen amb ell Eloise o Desmond? … on cony es Sawyer? A Dharmaville esperant Widmore i cia? Segur que ens ho explicaran la propera setmana...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Grande

Enorme capítulo. Después de un lunes donde me quedé tirado por el temporal y un miércoles donde los técnicos me han confirmado la muerte del blog Arias Reservada lo mejor de la semana sin dudas el capítulo.

Estoy de acuerdo que las flashsideways dependen del personaje y lo de linus es brutal comparado con algunas como las de kate. Ha sido redondo y la sensación de climax creciente va en aumento.

Ya sabes que no me gusta eso de hacer de nostradamus y tal pero tengo claro que kate, sawyer y jin acaban en el jacob team (buen nombre por cierto).

La pregunta es si jacob se jubila y busca a alguien para que le sustituya, ¿qué pasa con el resto?

Lo de Hurley y sus comentarios sensacionales a Richard con referencias a Terminator. Genial

Un saludo!

Alberto

Xevi ha dit...

No jodas que te ha petado el blog!!! tienes que crear otro nuevo?

Cierto, no he puesto nada de Hurley, estuvo genial!!! "Eres un terminator? un cyborg? un vampiro?"