18 de febrer del 2010

REVIEW 6X04: “THE SUBSTITUTE”



Gran capítol. Tot i que en el ritme no es molt diferent a l’anterior, crec que tots tenies més ganes de veure als protagonistes d’aquest que no pas als que es troben dins del temple. Vull defensar també el ritme pausat d’aquests capítols, ja que això sempre ha sigut una senyal d’identitat de Lost, i tot i que ara volem respostes, m’agrada que siguin fidels al seu estil… encara que això impliqui donar poques respostes i crear moltes noves incògnites.

Flashsideway: Segueixen sent una tallada de rotllo espectacular enmig de la historia illenca, que es el que ens interessa, però aquest almenys ha tingut algun detall interessant. Veure en Ben vol dir que els canvis son molt anteriors a “The Incident”, ja que en cas contrari ell hauria mort llavors a l’illa.

Ilana Group’s: Que farà amb les cendres? Com sap que AJ està atrapat en el cos de John Locke i no pot canviar de cos? això vol dir que si el maten serà definitiu com Jacob? Jacob ja havia utilitzat més d’un cos? Qui es realment Ilana? Genials Ben “… and I’m so sorry to kill him” i Lapidus “This is the weirdest damn funeral I've ever been to”… Encara estic rient!!!

FalseLocke – Sawyer: Inici espectacular amb el vol d’Smokey per l’illa i les dues xerrades amb Richard i Sawyer. I aquí ja tenim un reguitzell de noves palles mentals: Qui es el nen? Perque Sawyer el pot veure i Richard no? (poder perquè només els poden veure els candidats?), perquè Flocke no pot matar als candidats? (suposant que el blondie li diu que no pot matar Sawyer), Com es que Richard té tan clar que Flocke-AJ es el dolent? Es el nen un estadi superior a Jacob-AJ com ells ho son a Ben-Widmore?, Per cert, Tornarà a sortir Widmore?

M’agradat veure un punt d’humanitat en Flocke (Encara creiem que Jacob es realment el bo de la pel·lícula, oi?), ja que l’hem vist descol·locat en diverses situacions: En el primer dialog amb Sawyer veient la patxoca d’aquest i el fet que reconegui enseguida que no es el Locke real, quan sap que no es l’únic que pot veure el nen (Per cert, queda encara una part de Locke dins de Flocke? Perquè el “Don’t tell me what I can’t do” ha sigut espectacular!). Ens podem creure que en algun moment ha sigut humà i que va ser un candidat en el seu moment? I Jacob? Poden els candidats matar Flocke?, es a dir, que hagues passat si Sawyer dispara?

No crec que Flocke salvi la vida de Sawyer perquè no sigui tan dolent com sembla, sinó perquè el necessita viu (de moment…).Numbers: Where is Kate???? (Sí, ja havien dit que no estava a la llista, però també ho van dir d’en Jack, estava a la llista que li donen al Japo i va ser tocada per Jacob..So?) Pot ser que estigui com Miss Ford o Miss Shephard? Algú ha vist un Linus escrit per algun lloc? (suposadament només els candidats podrien matar Jacob i AJ, no?) Els números indiquen preferència o son a l’atzar? En quan a les tres opcions a triar, poder Sawyer creu que es l'única que pot evitar que el matin allà mateix.

Desprès de les tres converses entre Flocke i Sawyer (a DharmaVille, la jungla i la cova) segueixo sense tenir clar qui està manipulant a qui, no oblidem que possiblement Ford està a la llista de Jacob per ser un timador professional, per saber enganyar i manipular als altres, i poder està fent la gran LONG-CON a AJ buscant únicament els seus interessos personals com sempre ha fet. Perquè, ens creiem que desprès de culpar-se de la mort de Juliet serà capaç de deixar morir la Freckles? Realment se li enfoten Hugo o Miles? No ho crec. D’altra banda la converse amb Richard es clau perquè sàpiga que no es pot fiar d'AJ i pot donar-nos una explicació quan faci un canvi en la seva conducta girant-se contra Flocke. Tinc clar que aquest utilitza Sawyer pels seus interessos i busca un enfrontament entre els losties per tal que s’acabin matan entre ells (ell no pot matar-los). Perquè diu necessitar-lo per sortir de l’illa? Perquè no pot sortir sol?

Una cosa està clara: Si Flocke, Sawyer i Sayid estan al mateix bàndol, ja sé per quin equip em jugaria els diners…

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Home, el trio Flocke-Sayid-Sawyer és millor que qualsevol davantera de futbol!

Genial l'enterrament d'en Locke (Gran Lapidus!) i genial escena de la cova, una mica més i en Ford cau pedres avall i s'esberla el crani.

Where is Claire?

Dani Gadea ha dit...

no em quadra encara el tema del canvi de realitat... si the incident és el punt del canvi... Ben ja estava a l'illa molt abans... no? O sigui que the incident canvia coses de després... i d'abans? buf...

Toni ha dit...

Tal i com van succeint les coses, sembla que es tracta de una història "periodica".. no se si m'explico: sempre hi haurà en aquesta illa aquests personatges (numeros) cadascun amb la seva funció o rol in secula seculorum per no se quin motiu (protegir el illa o el poder que representa). La aparició de la Claire va ser com tornar a veure la francesa boja, que en una altre epoca tambe va donar a llum, la van separar de la seva filla i acaba fotent trets a la gent que volta per la illa.

Com un taulell d'escacs que cada figura té la seva funció, indepenentment de qui la mogui.

Potser per aquest motiu als creadors de Lost la promo de tot el mon que més els hi va agradar va ser la de cuatro que posava els personatges sobre un taulell d'escacs.

He dit.

Xevi ha dit...

Sembla que tot canvia molt abans del incident... i posat a paranoiar, no creieu que es absurd que Jacob no tinguès la llista sota la estatua? algú que fa telars amb paciència escriura una llista am guix? A veure si la llista la va fer Flocke...