25 de febrer del 2010

REVIEW 6X05: “LIGHTHOUSE”



Bon capítol, tot i que lleugerament inferior a l’anterior.
Flashsideway: crec que ja els hi he trobat un sentit. Ens mostren que els nostres losties tenen una possibilitat de ser feliços i poden trobar la redempció (Jack fent les paus amb el seu fill, Locke assumint el seu estat, Kate ajudant Claire). Aquest ha sigut el millor del que portem de temporada, però segueix sent el que menys ens interessa (algú està molt preocupat per saber qui es la mare d’en David?). Segueixo desitjant que no sigui el final de la serie, sinó el que hauria passat sense la intervenció de Jacob. Del que ja no queda cap dubte, es que això (flashforward?, flashback? Realitat alternativa?) va canviar molt abans del “Incident”
Illa: Cada cop es més difícil plantejar que Jacob sigui realment el bo, sinó que sembla que manipuli les persones pel seu propi objectiu, Si Jacob actua pel bé, es estrany que Hurley no pugui dir la veritat a Dogen (Que gran “I’m a fanatic of temples and history…”), que sacrifiqui a tots els del temple com sembla, i que manipuli Jack i Hurley com fa, enlloc de dir-los que espera d’ells. El far ens ha donat varies respostes (els números indiquen els graus que s’ha d’orientar el far per veure els candidats, com controlava Jacob als losties, i que sembla que Jack es el candidat escollit per Jacob) però ens deixa algunes noves preguntes. No sembla tenir sentit que Jacob tingui dues llistes a dos punts diferents de l’illa, podem assumir que la llista de la cova es de Flocke? Son els seus candidats o vol matar-los a tots?. En quan a Jack, perquè cony trenca els vidres? Com pot ser que no tingui curiositat per saber més? I Hurley, tampoc vol saber perquè està el seu nom? En quan a Claire, sap qui es realment Flocke? Perquè no va viatjar al 1977?
Tot sembla encarat per la guerra de la que parlaven Ben i Widmore (suposo que deu ser ell  -i/o Eloise- qui està a punt d’arribar a l’illa), una possible matança al temple, i qui sap si un nou enfrontament Jack – Sawyer (tot i que encara hem de veure si aquest ultim està del bàndol de Flocke o només ho fa veure). Acabarà la serie amb Jack, Sawyer i Hugo agafant els papers de Jacob, Flocke i Richard?
Hi ha situacions que se’m fa difícil d’empassar: No han vist el Lighthouse perquè no el buscaven (Va home va? Tampoc buscaven l’estàtua i Sayid la van veure quan donava la volta a l’illa, sembla una improvisació… i fa por que estiguin improvisant!), Claire abandona el seu fill, apareix a la cabana dient que “sóc on haig de ser” i ara busca el seu fill com una boja (suposo que ens ho explicaran). Tampoc l’actriu m’acaba de fer creïble aquesta interpretació.
Tot i això, aquestes alçades veig molt difícil que no m’agradi un capítol de Lost, no sóc dels que valoren els episodis segons el número de respostes que donen, m’agrada que segueixin fent el que sempre han fet, que mantinguin el mateix ritme (sempre ha sigut “lenta”, amb força diàlegs i silencis). Seiem i disfrutem, que només queden 12 capítols!!
PD. Per internet ja han trobat que Austen es el número 51, a veure si tradueixen el que Dogen li diu en japonès a Hurley…
PD2 (26/02): Dogen said "You are lucky that you are protected, because if you were not protected, i would cut your head off" 

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Buena review Xevi.

A mi me gustó el capítulo, estoy de acuerdo que el 6x04 moló más pero esté rayó a buen nivel. Ya sabes, además, que mi máxima es disfrutar del camino no buscar con ansias en ser el primero en divisar la meta.

Sin Desmond, soy fan total de Hurley. Hubo dos momentazos ayer de risa, genial.

Sí, parece que fuera de la isla ambos se redimen y se salvan y sí, quizás el blanco, jacob no signifique de 'per se' que sea algo bueno. Aunque en el fondo la manipulación que ahora vemos más plasmada la ha llevado haciendo de siempre, no?

Preguntas:
- Viste a Desmond en la lista de números? (es para ser fan de ese número desde ahora)
- Si Kate era el 51 y no es elegida. Hay algún simbolismo con ese número a lo largo de la serie?

SaluLOST

Primo Alberto

Xevi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Xevi ha dit...

Es lo que tenemos que hacer, disfrutar lo poco que queda.

El 51 no lo recuerdo de nada, lo uníco que se me ocurre es que es el inverso del 15 de Sawyer (Marranos...)

Aquí puedes ver todos los que la gente ha encontrado http://lostpedia.wikia.com/wiki/Candidates
No veo Hume por ningún lado.

Hurley es la voz del pueblo, sin duda.